PELLAVA

Valitsimme tuotteidemme materiaaliksi ylivoimaisen luonnonmateriaalin, isovanhempiemme suosikin, pellavan.

Miksi pellava?

1. Viljelyn ekologisuus: Pellava kasvaa karussakin maaperässä, eikä vaadi keinokastelua tai suuria määriä lannoitteita ja torjunta-aineita puuvillasta poiketen. 

2. Käyttöikä: Pellavakuitu on erittäin kestävää, ja sen ominaisuudet vain paranevat käytössä. Kangas pehmenee jokaisessa pesussa tullen aina vain miellyttävämmäksi. 

3. Hyvä hengittävyys, lämmön- ja kosteudensiirtokyky: Pellava on hengittävä materiaali, joka tuntuu iholla kesällä viileältä ja talvella lämpimältä.

Miten hoidan pellavatuotteita?

Pellavaa pestessä kannattaa muistaa muutama asia.

1. Pellavasta irtoaa herkästi kuituja varsinkin ensimmäisissä pesuissa, tämän vuoksi pellavat kannattaa pestä erillään muusta pyykistä.

2. Pellava suositellaan pestäväksi mahdollisimman lyhyellä ohjelmalla ilman esipesua. Parhaan lopputuloksen saat kun kastelet pellavat ennen pesua.

3. Täytä pesukone pellavaa pestessä vain puolilleen; tämä varmistaa että pellava saa tarvitsemansa veden puhdistusta varten. Lisäksi puolitäyttö vähentää pesun aikaista rypistymistä.

4. Pellavatuotteidemme kloorivalkaisu on kielletty, mutta voit käyttää valkoisille pellaville happivalkaisuun perustuvia valkopesuaineita.

5. Älä käytä huuhteluainetta, se heikentää kankaan imukykyä. Pyykkietikkaa voi kuitenkin huoletta käyttää!

6. Kaikilla Vera-Veran pellavatuotteilla on suosituspesulämpötila 40°C. Suosituspesulämpötila johtuu luonnonkorkkisista logolapuista, joiden valmistaja on luvannut logojen kestävän tämän lämpötilan. Korkeampi pesulämpötila voi kuluttaa logolapun pintaa. Kangas kestää tarvittaessa pesun myös 60°C, mutta ympäristösyistä suosittelemme pesua mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa. Pellava on antibakteerinen materiaali, joka peseytyy hyvin myös matalassa lämpötilassa. 

7. Pellava tulee lingota vain hellävaraisesti: max 800rpm.

8. Jos pellavat jäävät koneeseen/pyykkikoriin odottamaan kuivumaan asettelua, syntyy herkästi ryppyjä, jotka eivät lähde kuin uudestaan kostuttamalla ja silittämällä. Pellavat voi myös mankeloida. Mikäli pellavat haluaa silittää tai mankeloida, helpointa se on kankaan ollessa vielä hieman kostea. Vera-Veran kirjekuorilakanat on suunniteltu siten, että ne voi vetää mankelin läpi, toisin kuin tavalliset muotoonommellut lakanat.

9. Kuivausrummussa kuivaamista ei suositella. Älä kuivaa ainakaan kovimmilla kierroksilla, äläkä kaappikuivaksi asti. Kuivausrumpu veltostuttaa pellavan kuituja; kangas kyllä pehmenee mukavasti, mutta siitä tulee heikompaa.

10. Pellavan ominaisuuksiin kuuluu hajuttomuus ja likaantumattomuus. Toki pellavakin menee likaiseksi, ja alkaa haisemaan likaiselta, mutta siihen kuluu enemmän aikaa kuin monilla muilla kuiduilla. Pellavaa ei siis tarvitse pestä kovin usein. Pitkän käyttöajan takaamiseksi suosittelemme pesemään tekstiilit vain tarvittaessa ja aina mahdollisimman hellävaraisesti.

11. Pellava tykkää käytöstä! Se pehmenee, tulee mukavamman tuntuiseksi ja ’paranee vanhetessaan’.

Tutustu pellavatuotteisiimme

Kaikki pellavatuotteemme ovat 100% eurooppalaista Öko-Tex100 -sertifioitua pellavaa.