Materiaalit

MATERIAALIT

LUONNOLLISTA JA KIERRÄTETTYÄ

PELLAVA

 

Pellava kasvaa karussakin maaperässä, eikä vaadi keinokastelua tai suuria määriä lannoitteita ja torjunta-aineita puuvillasta poiketen. Pellavakuitu on erittäin kestävää, ja sen ominaisuudet vain paranevat käytössä. Kangas pehmenee jokaisessa pesussa, ja samalla siitä tulee imukykyisempi.

 

Käyttämämme pellavakangas tulee eurooppalaisilta auktorisoiduilta valmistajilta. Kankaalla on Öko-Tex100 -sertifikaatti.

Pellavapelto

HAMPPU

 

Hamppu on yksi maailman vanhimmista viljelykasveista. Hamppukuidun tuottaminen on puuvillaa ympäristöystävällisempää. Se tuottaa runsaan sadon ilman keinokastelua, synteettisiä lannoitteita tai torjunta-aineita. Samankokoisella viljelyalueella hamppu tuottaa yli kaksinkertaisen määrän satoa puuvillaan nähden.

 

Suuri kosteudensietokyky, imukyky ja hankauksen kesto tekevät hampusta loistavan pyyhemateriaalin. Hamppukuitu on hyvin samantapaista kuin pellava, ja pellavan tavoin sekin pehmenee jokaisessa pesussa.

KORKKI

 

Korkki kerätään korkkitammista puuta vahingoittamatta, jolloin uusi kerros on valmis noin 10 vuoden kuluttua. Korkkia on käytetty tuhansia vuosia sen mahtavien ominaisuuksien vuoksi: se on kevyttä, kestävää ja likaa hylkivää.

 

Piilo-korien korkkikangas valmistetaan Portugalissa portugalilaisesta korkista. Pinta on 100% korkkia ja tausta kangasta. Logolappumme valmistetaan käsityönä Bulgariassa portugalilaisesta korkista.

 

Korkkitammi

BAMBU

 

Bambu kasvaa erittäin nopeasti, eikä sen kasvatus vaadi keinokastelua, lannoitteita tai torjunta-aineita.

 

Bambukuidusta valmistettu kangas on imukykyistä ja erittäin pehmeää. Aamu-tiskirättiemme materiaalina on Suomessa valmistettu Öko-Tex100 -sertifioitu bambukangas, ja rätiksi bambu onkin mitä oivallisin materiaali. Se ei ala likaisena haisemaan yhtä herkästi kuin synteettisestä materiaalista valmistetut rätit. Bambun imukyky on jopa 60% puuvillaa parempi.

Bambuviljelmä

KIERRÄTYSHUOPA

 

Käyttämämme huopa on valmistettu Suomessa 100% kierrätetyistä raaka-aineista.

 

Tekstiiliraaka-aineet on kerätty kuluttajilta ja teollisuuden toimijoilta. Huopa syntyy pestyistä materiaaleista mekaanisesti työstämällä. Huopa on villasekoitetta, ja siitä on nähtävissä synteettisten materiaalien kuidut, jotka antavat sille uniikin ilmeen.

Tekstiiliraaka-aineet
Keräyspaperi

KIERRÄTYSPAPERI

 

Kaikki Vera-Veran keräyspaperi hyödynnetään Kuutamo-lamppujen valmistukseen.

 

Kierrätyspaperista ja liisteristä valmistettava paperimassa muistuttaa ulkonäöltään erehdyttävästi betonia, mutta on ympäristövaikutuksiltaan huomattavasti parempi vaihtoehto.

 

Paperimassa on kevyttä, mutta painoonsa nähden erittäin kestävää.

Vera-Vera

info@veravera.fi

Y-tunnus 2830987-8

 

Veera Ylikotila

0440552355

 

 

©2017 Vera-Vera

Seuraa meitä Instagramissa
Seuraa meitä Facebookissa

SEURAA MEITÄ: